BBVT-UPTIA Info 2020/01

Belangrijk nieuws van het DGRO <br /> Een overzicht van de steunmaatregelen van de overheid voor zelfstandigen in verband met het Coronavirus

Belangrijk nieuws van het DGRO

 

1 - Legalisaties

" Nu de gerechtsgebouwen slechts toegankelijk zijn voor personen die er op uitnodiging van de magistratuur urgent moeten zijn, is het systeem van legalisaties voor beëdigd vertalers moeilijker geworden. Daarom volgende regeling:

Op de meeste plaatsen moeten vertalers die hun eigen vertaling willen laten legaliseren, zich persoonlijk aanbieden op de griffie. Eventueel ook later weer ophalen. Dit vereist een fysieke toegang die niet meer gewenst is.

Zolang de strenge corona-maatregelen duren kunnen de vertalers vertalingen met de post opsturen naar de griffies, samen met een kopie van de ID-kaart van de beëdigd vertaler (bevat tevens specimen van zijn handtekening), samen met een gefrankeerde enveloppe om de vertaling na legalisatie terug te sturen naar de vertaler of een andere bestemmeling.

Op die manier worden heel wat verplaatsingen en fysieke contacten vermeden en behouden we toch de mogelijkheid om beëdigde vertalingen te kunnen aanbieden en afleveren, ook voor niet-gerechtelijke opdrachten."

 

2 – De betaling van de kostenstaten 2020

"De Ministerraad heeft onze ramingsstaten goedgekeurd zodat wij, na vastlegging maandag, vandaag, dinsdag 17 maart 2020, de kostenstaten 2020 in betaling kunnen zetten. De betalingen zouden dan tegen het einde van de week kunnen gebeuren." 

 

 

Een overzicht van de steunmaatregelen van de overheid voor zelfstandigen in verband met het Coronavirus

 

Klik hier voor de volledige nieuwsbrief:

 

 

 

Gepubliceerd op
Social media

BBVT B.V.

Beroepsvereniging Beëdigd Vertalers en Tolken
Schaapdries 16 – 2547 Lint
contact@bbvt.be
+32 ( 0)485 24.37.16

 

BE09 9731 3059 3457
Ondernemingsnummer: 597.625.413

Gebruiksvoorwaarden & Privacy
Copyright 2020 BBVT
Design by Lake-IT